Ecologisch bouwen is bouwen met duurzaamheid als doel. Zowel in de ontwerpfase, de bouwfase en de gebruiksfase als bij de sloop richt men zich op duurzaamheid. Een duurzaam gebouw moet volgens de Nederlandse rijksoverheid idealiter: energie besparen, (schaarse) materialen besparen, water besparen, een gezond binnenmilieu hebben, weinig hinder opleveren wat betreft licht, geluid en dergelijke, niet tot vervuiling leiden, zoals CO2-uitstoot en uit materialen bestaan die men kan hergebruiken.Ecologische architectuur is een manier van bouwen waarbij gedurende het hele proces van winning, bouwen, gebruik en sloop de ecologische effecten voorop staan: de materialen, de winning daarvan, het energiegebruik, hergebruik of terug in de natuurlijke kringloop brengen (afbreekbaar), mogen geen negatieve gevolgen voor het milieu te hebben. Wat uit het oog verloren, maar ecologisch bouwen zou een positieve invloed kunnen hebben op het leven van dier en plant in de omgeving van gebouwen.

Bij ecologisch bouwen wordt met name gekeken naar de ecologie van het bouwen en het materiaalgebruik. Daarbij spelen factoren een rol als de voorraad van de grondstof, de (mogelijke) gevolgen van de winning voor het milieu en mogelijkheden voor het terugbrengen in de natuurlijke kringloop van dat materiaal.

Websites over Ecologisch bouwen

Bouwadvies voor duurzaam en ecologisch bouwen GAOZ Woonbeleid.
Premies en voordelen. Bouwadvies voor duurzaam en ecologisch bouwen. Ga je bouwen of verbouwen en wil je informatie of advies over duurzaam of ecologisch bouwen en wonen? Voor vrijblijvend bouwadvies kan je terecht bij een adviseur van Steunpunt Duurzaam Bouwen.

Ecologisch bouwen Roofland bouwmaterialen dak / dakbedekking.
Wat houdt ecologisch bouwen precies in? Het concept ecologisch bouwen heeft al veel inkt doen vloeien. Het heeft alles te maken met een wereld die meer begaan is en proactiever omgaat met de klimaatveranderingen en de broeikasgassen, met het respect voor fauna en flora, en met een wereld die een groter engagement van de tussenpersonen vraagt op het vlak van de luchtvervuiling en dergelijke meer.

Postgraduaat Bio-ecologisch Wonen en Bouwen Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen.
Professionals met de nodige vakkennis zijn nodig om deze transitie in goede banen te leiden. In samenwerking met KU Leuven en VIBE leidde Odisee al meer dan 100-transitie-experten op, met het postgraduaat Bio-ecologisch bouwen en wonen. Welkom en inleiding. Heleen Vandromme Odisee. Een ecologische benadering van de stad, gidsprincipes voor Ecopolis.

Ecologisch bouwen met kalkhennep.
Gezond leven in een aangenaam en duurzaam huis met kalkhennep. Hemp in a box biedt betaalbare en praktische oplossingen voor iedereen die wil wonen of werken in een ecologische en duurzaam gebouw zonder in te boeten op esthetiek, comfort of functionaliteit.

Ecologisch bouwen Wonen Architect luxe woningen Architectenbureau Gruwez Oudenaarde Gent Ecologisch Bouwen Ecologisch wonen Architect Gruwez.
Woning Bouwen Exclusieve villabouw Bouwkosten nieuwbouwwoning Luxe woning Luxe huis Exclusieve woningbouw Woning ontwerpen Droomhuis ontwerpen en bouwen Eigen huis bouwen Modern huis bouwen Moderne landhuizen Landelijk huis bouwen en wonen Nieuwbouw huis Rietgedekte villa bouwen Villabouw kosten Huis bouwen kosten Architect Oost Vlaanderen Architect West-Vlaanderen Architect Vlaams Brabant Architect Brussel Architect Antwerpen Architect Limburg Architect Gent Architect Oudenaarde Nieuw huis bouwen Architect Landelijke stijl Amerikaanse stijl bouwen en wonen Manoir Huis Bouwstijl Cottagestijl bouwstijl interieur Klassieke stijl Pastorie of pastorijstijl Verbouwingen Ambachtelijk bouwen Appartementsbouw Appartement bouwen Duurzaam Bouwen Duurzaam wonen Ecologisch bouwen Wonen Passiefhuis of woning bouwen sleutel op de deur Bouwstijlen Engelse stijl Budget bouwen budgetwoning Huis verbouwen Huis renoveren duurzaam passief energiebewust renoveren Hedendaagse woning Kasteelhoeve bouwstijl Ambachtelijk huis bouwen.

Bouwadvies voor duurzaam en ecologisch bouwen Vlaanderen.be.
Bouwadvies voor duurzaam en ecologisch bouwen. Gaat u bouwen of verbouwen en wilt u informatie of advies over duurzaam of ecologisch bouwen en wonen? Voor vrijblijvend bouwadvies kunt u terecht bij een adviseur van de Provinciale Steunpunten voor Duurzaam Bouwadvies.

Ecohousing: Bio-Ecologisch Architect Hugo Vanderstadt Aanbod: Energiezuinig bouwen.
Gezond bouwen en wonen. Feng Shui ontwerp. Als je een energiezuinige woning wil moet je op een aantal dingen letten.: verstandig naar het zuiden oriƫnteren zonder oververhitting. warmte opslaan om de zon-arme perioden te overbruggen. vocht buiten houden droogbouw. zuinig en ecologisch verwarmingssysteem toepassen. Wat is ecologisch en gezond isoleren? industriele reiniging

Postgraduaat Bio-ecologisch bouwen: Duurzaam bouwen en wonen volgens bio-ecologische principes.
nav.be / nieuws / postgraduaat bio-ecologisch bouwen: duurzaam bouwen en wonen volgens bio-ecologische principes. Postgraduaat Bio-ecologisch bouwen: Duurzaam bouwen en wonen volgens bio-ecologische principes. 10 september 2018. Deze opleiding biedt een brede visie op achtergrond, ontwerp, uitvoeringsdetails en meet en beheersystemen van duurzame gebouwen en wijken. ramen en deuren kiezen

 

Bio-ecologisch en passief bouwen is de toekomst MO.
Uiteindelijk heeft de stad goedkeuring gegeven om te bouwen op het perceel naast het ecohuis. Ethical Property Europe. Sinds begin jaren 90 speelde bij enkele organisaties het idee om een gemeenschappelijk ecologisch centrum te beginnen, zegt Thiry. Die organisaties hebben het natuurlijk te druk met hun eigen werk

9 op 10 vindt ecologisch bouwen te duur Gazet van Antwerpen.
We willen wel meer aan het milieu denken bij een verbouwing of het bouwen van ons eerste huis, maar we worden daarbij vooral afgeschrikt door het hoge kostenplaatje van al die groene alternatieven. Volgens Agoria is het dan ook noodzakelijk dat er meer betaalbare oplossingen komen om toch ecologisch uit de hoek te komen tijdens het bouwproces. veranda kopen

Bio-ecologisch bouwen, duurzaam en allergievrij wonen Architecten Atelier Archi4 Antwerpen.
Stro is een afvalproduct van de voedingsindustrie, overal voorradig in Zuid-Belgiƫ en Frankrijk, dus ecologisch want nagroeibaar. De balen zijn eigenlijk grote natuurlijke bouwstenen, het is een makkelijke manier om zelf te bouwen en bepleisterd bieden ze een zeer goede isolatiewaarde. Spytze

Duurzaam bouwen Ecobouwers.be.
Marleen De Roye, adviseur en lesgever duurzaam bouwen van Dialoog, schetst welke alternatieven voor elektrische accumulatoren er zijn, en wat het je kost en later opbrengt. Ontvang gratis tips en informatie over duurzaam bouwen. Persoonlijke tips van eco-verbouwers. Schrijf je als eerste in op de Ecobouwers Opendeur. Stuur me ook het inspirerende Ecobouwers e-boek, met verhalen en tips van andere ecobouwers. Naar het forum. Start je renovatie met de renovatiewijzer. Zoek je architect of aannemer. Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Volg Ecobouwers op Facebook. In deze lijst vind je de 10 vragen waarop het meest gereageerd werd in de afgelopen 30 dagen. Info gevraagd inzake gecombineerd systeem vvw/radiators. Ullrichske vroeg op 15/11/2019 1829: hallo, Nieuwe woningE22, nieuwe manier van verwarmen. Nu de koudere dagen in aantocht zijn, heb ik een paar keer gebruik gemaakt van mijn cv installatie die bestaat. Naar laatste reactie. Laatste reactie door Luc Vandamme op ma, 18/11/2019 1613.: Minste impact op milieu: gasketel of warmtepomp? robin2cv vroeg op 29/04/2016 2102: We bouwen dit jaar een zeer laag energie/passief huis. Sleutel op de deur